Project

De Bongerd
KERNGEGEVENS

Locatie | De Bongerd, Amsterdam
Omvang | Nieuwbouw 4 appartementenblokken met 82 woningen, waarvan 1 blok sociale huurwoningen en 3 blokken koopwoningen
Voorbereidingstijd | medio 2017 – december 2018
Uitvoeringstijd | 2019

TAKEN OBJECTUM

Projectmanagement

OVERIGE PARTIJEN

Opdrachtgever en ontwikkelaar | Ontwikkelingscombinatie De Bongerd
Architect | Groosman
Installatieadviseur | Huygen Installatie Adviseurs BV
Installateur | Breman
Aannemer | Hurks Bouw

EXTRA INFO

Aan de Bongerdkade in Amsterdam Noord is de ontwikkeling van het woongebied in volle gang. Na de realisatie van een aantal woonblokken, wordt er nu gewerkt aan vier nieuwbouwappartementen, waarvan drie bestemd zijn voor verkoop en één voor sociale huur. In totaal komen worden er 82 appartementen gerealiseerd, variërend van 58 tot 137 m2. Objectum verzorgt het projectmanagement en projectmanager Casper Vos geeft een inkijkje.

Casper: “Bijzonder aan De Bongerd is dat geen verdieping hetzelfde is. Zo bestaat het appartementengebouw uit vier verdiepingen, welke van onder naar boven drie, vijf en vier appartementen en twee penthouses bovenin tellen. De gebouwen hebben geen vaste voor- of achterkant en zijn volledig omringd met groen. Parkeren kan men verdekt tussen de gebouwen op grasstenen parkeerplekken. Verder hebben alle gebouwen een andere kleur, zodat het pallet aansluit bij de kleuren van de huizen in de bestaande wijk. Zo wordt de hele wijk één geheel.”
“Het is leuk dat dit project continue is. We werken aan een hele woonwijk, die stap voor stap ontwikkeld wordt. Door die gefaseerde ontwikkeling werken we met een klein team en schakelen nauw samen met de gemeente. De sfeer in zo’n buurt is ontzettend belangrijk, zo is er ook een supermarkt en school.”
Voor wie zijn de appartementen in De Bongerd bestemd? “Het project is interessant voor alle Amsterdammers die graag in een groene omgeving binnen de ring willen wonen. Met het pontje vanaf de NDSM-werf zit je zo in het centrum en met een plan voor een tunnel naar de A10 ben je straks nóg sneller op de snelweg.”

“Begin 2019 start de bouw van De Bongerd, waarna de appartementen in november in de verkoop gaan. Medio 2020 zal het project opgeleverd worden en de gehele wijk zal in 2023 afgerond zijn”, aldus Casper.

CONTACT

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

1 + 4 =

Objectum B.V.

079 321 00 31
info@objectum.nl
Routebeschrijving

Adres
Buitenom 255
2711 KB Zoetermeer
Nederland

KvK 24337719
BTW NL8108.85.633.B01