20 JAAR!

Objectum

Dit jaar is speciaal voor Objectum, want we bestaan 20 jaar. Dat willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom hebben wij deze speciale pagina gelanceerd. Grote kans dat je op deze site terecht bent gekomen via onze Spotify afspeellijst die bij de biertjes zat. Dit is een eerste sneak preview van wat er dit jaar allemaal te wachten staat. De komende maanden zullen wij meer delen, waaronder een nieuw logo en een jubileumfeest. Houd deze pagina en onze LinkedIn goed in de gaten!

Feestelijke nieuwsberichten

Spreker: Andy van den Dobbelsteen

Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability en voorzitter van de afdeling Architectural Engineering + Technology aan de Faculteit Bouwkunde van TU Delft. Hij is themaleider voor energie in de gebouwde omgeving bij het Delft Energy Initiative en ‘principal investigator’ voor AMS, het Institute for Advanced Metropolitan Solutions, in Amsterdam.

Andy doceert klimaatontwerp en duurzaamheid en leert studenten hoe ze middels slim en bioklimatisch ontwerpen kunnen komen tot energiepositieve en circulaire gebouwen. Hij leidt verschillende internationale onderzoeksprojecten op het gebied van duurzaamheid, vooral gericht op duurzame energiesystemen en klimaatadaptatie. Hij was hoofdbegeleider van Prêt-à-Loger, het studententeam van TU Delft, dat met hun energieneutrale rijtjeshuis vijf prijzen won bij de Solar Decathlon Europe 2014 in Versailles. Het huis staat nu op de campus van TU Delft.

Andy geeft nationaal en internationaal lezingen en publiceert veel, zowel wetenschappelijk als vaktechnisch en populair. Hij woont in Delft en is daar lid van de Klankbordgroep Spoorzone Delft. Hij steunt NL Greenlabel, zit in verschillende commissies en is een van de Delftse wetenschappers op de Duurzame 100 van dagblad Trouw.

Andy vindt dat we onze kinderen en kleinkinderen een wereld moeten nalaten die ze willen erven, gebruiken en onderhouden. Alles wat daar niet aan voldoet is niet duurzaam. We kunnen de aanpak van duurzaamheid niet nog een generatie doorschuiven: iedereen die nu aan het werk is, hoort ermee bezig te zijn. Andy’s visie daarbij is optimistisch: als we optimaal gebruik maken van de lokale potenties, waar dan ook, is er ruim voldoende voor iedereen.

Foodtrucks

Tijdens het festival zijn er allerlei foodtrucks die eten en drinken aanbieden. Een greep uit de aanwezige foodtrucks:

  • Druif inn met verschillene lekkere wijnen
  • De Zoetermeerse Brouwerij met ons eigen gebrouwen IPA en Blond bier. 
  • Il Beretto met koffie en Engelse lekkernijen
  • The Oesterman met heerlijke oesters
  • Amici met verschillende vegetarische en niet vegetarische pizza’s
  • The Real Gentlemen met (vegetarische) burgers en handgesneden frites.

Het belooft een heerlijke middag te worden!

Hoe laat begint het feest?

Het terrein naast Boerhaave Building zal worden omgetoverd tot een heus festivalterrein.

Vanaf 17:00 uur bent u welkom en om 17:30 zullen Edo en Lex de officiële opening verzorgen.

Aansluitend zal prof.dr.ir. Andy van den Dobbelsteen in zijn sessie alles vertellen over duurzaamheid binnen de gebouwde omgeving.

Feestlocatie

Breevast is zo vriendelijk geweest om hun locatie aan de Boerhaavelaan 11 beschikbaar te stellen.

Hier zullen wij het grasveld voor de locatie voor gebruiken. Zien we jullie daar?

 

De platendraaier - Wim Behre

We hebben goed nieuws! ‘The Hague Heartbreaker’ Doctor Wim Behre, een degiplomeerde beoefenaar van geluiden en grooves, is geboekt voor ons evenement

Wim Behre is een meester in non-stop muziek en presenteert mysterieuze combinaties in zowel nieuwe en oude muziek. Dit doet hij met handgesponnen vinyl, zoals het hoort.

Wim Behre is daarnaast ook de vaste ‘warmdraaier’ voor de limburgse band DeWolff en staat daarmee regelmatig in de mooiste poppodia van Nederland. 

25 mei staat de Platendraaier gewoon in Zoetermeer, bij het Objectum Foodtruck Festival!

Ceresband - gangmaker voor elk feest

Als je écht een feestje wilt bouwen, dan moet je bij de Ceresband zijn! Al sinds 1922 weten zij van elke bruiloft of partij een knallend feest te maken. Met maar liefst 100 jaar op de teller mag dit studenten jazz- en dixieland orkest zichzelf met recht het oudste noemen in haar soort.

Maar wat de Ceresband écht bijzonder maakt, zijn de afwisselende groep studenten die zich keer op keer weten te onderscheiden met hun liefde voor jazz en dixieland muziek. Deze vakmannen weten elke tent op zijn kop te zetten en maken van elk feest een onvergetelijke ervaring. 

En weet je wat het nog leuker maakt? Boris Vos, de zoon van onze collega Casper, speelt ook in deze fantastische band! Dat wordt dus dubbel feest!

Jubileumlogo

Ter ere van ons jubileum hebben wij een feestelijk logo laten ontwikkelen door Kirsten Geerdink. Heb je het logo al langs zien komen onderaan onze e=mails? Het logo geeft meteen al inzicht in hoe ons toekomstige logo eruit komt te zien, leuk toch? Wij zijn er in ieder geval erg blij mee!

Save the date: Feest!

Als je écht een feestje wilt bouwen, dan moet je bij de Ceresband zijn! Al sinds 1922 weten zij van elke bruiloft of partij een knallend feest te maken. Met maar liefst 100 jaar op de teller mag dit studenten jazz- en dixieland orkest zichzelf met recht het oudste noemen in haar soort.

Maar wat de Ceresband écht bijzonder maakt, zijn de afwisselende groep studenten die zich keer op keer weten te onderscheiden met hun liefde voor jazz en dixieland muziek. Deze vakmannen weten elke tent op zijn kop te zetten en maken van elk feest een onvergetelijke ervaring. Eén ding is zeker: het is geen feest als de Ceresband niet is geweest!

En weet je wat het nog leuker maakt? Boris Vos, de zoon van onze collega Casper, speelt ook in deze fantastische band! Dat wordt dus dubbel feest!

TERUG IN DE TIJD: 2002

Toen Lex in 2002 Objectum startte, zag de wereld er nog heel anders uit.

Op 1 januari werd de euro ingevoerd en werd er afscheid genomen van de gulden. Koning (toen nog prins) Willem-Alexander trouwde met zijn Máxima in februari en Michael Boogerd won (niet helemaal op eigen kracht) de koninginnenrit in de Tour de France. In 2002 werd ook de start gemaakt met de aanleg van de Noord Zuid lijn en het iconische schoengebouw van MVSA-architecten en hoofdgebouw van de ING werd in 2002 opgeleverd.

HOE HET BEGON

Twintig jaar geleden begon Lex voor zichzelf en al snel kwam hij erachter dat hij het niet alleen kon. Met Rik, Machteld en Daphne als eerste collega’s werd een basis gelegd voor wat Objectum nu is. Eerst nog op een bedrijventerrein in Capelle aan den IJssel. In 2010 is er besloten te verhuizen naar Buitenom in Zoetermeer, in de Spazio Offices. Het leuke aan dit kantoor is dat wij zelf het interieurontwerp, huisvestingsadvies, directievoering en bouwtoezicht hebben gedaan!

Inmiddels is Objectum uitgegroeid tot een organisatie van 12 mensen, waarvan Rik er zelfs al vanaf het begin bij was. Wie weet waar wij over 20 jaar staan…

ONZE BIERLIJST

ONZE BIERLIJST

HET B(R)OUWPROCES

20 jaar moet gevierd worden en hoe leuk is het om dat te mogen vieren met ons eigen gebrouwen bier. Onder leiding van onze eigen Marika zijn wij de samenwerking met De Zoetermeerse Brouwerij aangegaan om ons eigen bier te brouwen. Als fervent hobbybrouwer spreekt zij de taal en heeft zij Objectum meegenomen in het brouwen.

Na een aantal proefsessies en aanscherpingen kunnen wij met trots zeggen dat er twee heerlijke biertjes zijn ontwikkeld. Een blond bier – niet te zoet maar toch herkenbaar als blond – en een IPA – fruitig, bitter, dorstlessend – naar eigen recept en helemaal zelf gebrouwen.

Na het brouwen komt het bottelen, waar een aantal van ons een dag bezig is geweest met een speciale vorm van meditatie en alle flesjes heeft gevuld. Vervolgens is er samen met Kirsten Geerdink een tweetal etiketten ontworpen en zijn die ook zelf op alle flessen geplakt.

Na het stempelen van de openers en de kistjes kwam het leukste onderdeel, het uitdelen. De leuke, enthousiaste reacties van al onze relaties heeft ons zeker goed gedaan.

Wij danken iedereen met wie wij de afgelopen 20 jaar hebben mogen werken en proosten op een goede samenwerking in de toekomst!

HET GEZICHT ACHTER DE NUMMERS…

1. Nick Cave - Red Right Hand

Beste nummer uit een film

Casper: “Dit is de titelsong van de Peaky Blinders. Een geweldige serie met gave rauwe sfeer. Lekker hipster ook en die drinken speciaal bier. Voor bij de IPA.”

3. Kraak & Smaak - Built for Love

Beste nummer vastgoed gerelateerd

Lex: “Dit hoeft verder geen uitleg. Wij bouwen met liefde. Liefde voor de gebouwde omgeving. Anders kan je dit werk niet doen. Als je niets met de gebouwen en de stad hebt dat moet je geen bouwmanager worden.”

5. Helene Fischer - Atemlos durch die Nacht

Beste nummer voor een avond uit

Thom: “Wie kent dit nummer niet? Bij een avondje uit ontkom je niet aan dit nummer.”

7. Snelle - Pizza met Ananas

Beste nummer van het moment

Leonore: “Op kantoor eten wij de meest vreemde combinaties tijdens de lunch. Het is een sport geworden om het zo vreemd, maar lekker mogelijk te maken. Maar zoete witte wijn kan écht niet.”

9. Pixies - Where is my mind?

Beste nummer om de week mee te eindigen

Marika: “Soms op kantoor, soms in de auto, soms ben ik al thuis. Maar met dit nummer eindig ik de week. In het weekend heb je je verstand toch niet nodig.”

11. Massive Attack - Unfinished Sympathy

Beste nummer voor in de auto

Edo: “Just drive and listen.”

13. Hockeyloverz & Antoon - Held in de nacht

Guilty Pleasure

Sharda: “”

15. Portugal the Man - Feel it Still

Beste nummer om de week mee te eindigen

Sander: “Voor na een zware werkweek, ik voel het nog steeds.”

17. Goldband - Noodgeval

Beste nummer op de bouwplaats

Leonore: “Ook in de bouw gaat het wel eens fout, maar meestal gaat het juist heel goed als het nummer op staat op de bouwplaats. Sterker nog de jongens van Goldband komen zelf ook uit de bouw, dus perfect!”

19. Beth Hart, Joe Bonamassa - I'd rather go blind (live)

Beste live versie

Gerben: “Helaas niet zelf live gezien, maar deze versie van het nummer van Etta James is wel heel lekker.”

21. Maroon 5 - Sugar

Beste karaokenummer/meezinger

Myle: “Heerlijke meezinger! Iedereen kan het zingen en het klint altijd goed. Doet het erg goed op karaokefeestjes.”

23. Arctic Monkeys - Tranquility Base Hotel & Casino

Beste nummer vastgoedgerelateerd

Marika: “”

25. Avicii - Wake me up

Beste nummer om de dag mee te starten

Joy: “Dit is jarenlang mijn wekker geweest in de ochtend maar zelf nu die dat niet meer is vind ik het nog een vrolijk nummer om de dag mee te starten. Nu scheelt het dat ik, in tegenstelling tot sommige andere collega’s, een ochtendmens ben en dus geen hekel heb aan de wekker met bijbehorende melodie.”

27. Pink Floyd - Shine on you crazy diamond (pt. 1-5)

Beste nummer ooit

Marika: “Pink Floyd is een geweldige artiest die heel veel rare, maar ook veel goede muziek heeft uitgebracht. Dit is zeker weten een van de betere nummers van ze. En de langste van onze afspeellijst.”

29. Michael Buble - Feeling Good

Beste nummer om de dag mee te starten

Myle: “Een rustig en relaxt nummer om de dag mee te starten. Deze versie van Michael Bublé is wat mij betreft de beste. “

31. Kraak & Smaak, Parcels - Stumble

Beste nummer om de week mee te eindigen

Gerben: “Hij doet het wel het best in de zomer, want zonder zon mis je toch het effect van dit nummer. Verplaats jezelf even naar de vrijdagmiddag met een ijskoud biertje en dit nummer op de achtergrond. Het weekend kan beginnen.”

33. The Weeknd - Save your tears

Beste nummer voor in de auto

Thom: “Dit is een nummer waarbij je het volume in de auto toch wat hoger zet. The Weeknd heeft met zijn muziek een heel nieuwe sound gecreeerd en daar ben ik maar wat blij om!”

35. Alex Cortiz - Funk me up baby

Beste nummer voor tijdens het sporten

Lex: “De tekst zegt het al, een en al funk. Heerlijk om bij te sporten.”

37. Harold van Lennep - Liberation

Beste nummer voor in de auto

Sander: “Geen idee waar de speech van is, maar het klinkt wel indrukwekkend”

39. L.A.X. - Sempe

Beste nummer voor in de auto.

Özge: “Een heerlijk zomernummer voor in de auto”

2. Inhaler - My honest face

Beste nummer van het moment

Gerben: “Wie denkt dat Ierland enkel bekend staat om bier en whiskey, vergeet de muziek. Inhaler (met de zoon van Bono als frontman) laat maar weer eens zien dat talent wel degelijk genetisch is en treed zo langzaam in de voetsporen van vaders.”

4. Elbow - Grounds for Divorce

Beste nummer van de afgelopen 20 jaar

Rik: “Het is gewoon een goed nummer en mijn eerste kennismaking met deze band. Maar sinds de douaneambtenaar op het vliegveld van Manchester in reactie op mijn hoodie van Elbow, de eerste regel van dit nummer voor mij zong, staat dit nummer voor mij stevig op nummer 1.”

6. South City Revival - Singer in a country band

Beste vakantienummer

Leonore: “Dit nummer zullen niet zo veel mensen kennen. Dit was namelijk de live band in een van de cafe’s in Chicago. Deze jongens kregen met hun covers zelfs Lex aan het dansen!”

8. Survivor - Eye of the Tiger

Beste nummer voor tijdens het sporten

Myle: “Een energiebooster om tijdens het sporten het maximale te geven en er volledig voor te gaan.”

10. Madness - Our House

Beste nummer vastgoedgerelateerd

Joy: “De titel zegt het al, bij Objectum willen we meer bouwen dan gewoon huizen. Door goed naar het gebruik te kijken, realiseren we veel meer en proberen we een persoonlijke touch te geven.”

12. De Dijk - Niemand in de stad

Beste livenummer

Casper: “De Dijk is een geweldige live band. Ik heb ze live gezien in de Ziggo dome. De teksten van Huub van der Lubbe vind ik heerlijk eerlijk. Niet persé het allerbeste nummer van de Dijk maar he, ‘iedereen drinkt bier in het café’”

14. Enrico Morricone - Once upon a time in the west

Beste nummer uit een film

Lex: “Traagste scene ooit, maar met de muziek wel honderd keer gekeken.”

16. SHAED, ZAYN - Trampoline

Beste nummer van het moment

Edo: “Gewoon een knaller die je eigenlijk altijd en overal kunt opzetten. Is het een guilty pleasure? Nee, het is het nummer van het moment. “

18. The Righteous Brothers - You've lost that lovin' feelin'

Guilty Pleasure

Rik: “Het waren niet eens broers, het nummer is misbruikt voor een film, het nummer is natuurlijk te vaak gedraaid, heeft een eigen Wikipedia-pagina en de producer is een verschrikkelijke engerd (Phil S. – 2x veroordeeld, waaronder voor moord). En toch kan ik het nummer niet cancelen en ga ik elke keer weer voor de bijl; ik ben gewoon een sucker voor (sommige) mooie stemmen.”

20. Swifty - Dakterras

Beste nummer op de bouwplaats

Sander: “Toen ik nog een Suzuki Swift had viel ik al mijn passagiers lastig met dit nummer. Hij bleek het nog beter te doen bij de verbouwing van mijn…. dakterras.”

22. Nina Simone - Sinnerman

Beste nummer uit een film

Marika: “Ook een lang, maar mooi nummer van Nina Simone. En blijkbaar vonden meer mensen dat want het nummer is voor meerdere shows en films gebruikt, waaronder The Thomas Crown Affair”

24. Meatloaf - Paradise by the dashboard light

Beste nummer voor de in auto

Joy: “Bij dit nummer kan ik mij niet inhouden om mee te gaan zingen en deze staat ook standaard in elke Spotify playlist voor autovakanties. Onbewust begin ik mee te (vals) zingen, ook vaak ongeacht wie er naast mij in de auto zit.”

26. Peter Fox - Haus am See

Beste nummer voor in de auto

Casper: “Dit is de perfecte song voor onderweg met een heerlijke Groove. Ik ben ook fan van de Oktoberfesten en Duitse liedjes. Dat mag ook wel met een van onze belangrijkste opdrachtgevers uit Duitsland.”

28. Skrillex - Bangerang

Beste nummer voor tijdens het sporten

Edo: “Of ik nou ga hardlopen, snowboarden of fietsen. Dit nummer staat altijd in mijn playlist. “

30. Gare du Nord - We still Grow

Guilty Pleasure

Casper: “Prachtig hoe de muziek met minimale achtergrond drum opbouwt. De combinatie van gregoriaans mannenkoor met bas en gitaar is geweldig.
Het is best een traag nummer maar juist daardoor zit er een enorme stuwing in het nummer.”

32. Fleetwood Mac - Dreams

Beste nummer ooit

Sharda: “Je moet altijd blijven dromen”

34. The Scene - Iedereen is van de wereld

Beste nummer van Nederlands bodem

Rik: “Misschien wel de beste Nederlandse band die gewoon bewees dat er goede Nederlandstalige rocknummers met sterke teksten mogelijk zijn. Ik heb knetterhard meegezongen, maar ook met tranen op mijn wangen gestaan, op het afscheidsconcert van Thé Lau in 2014, de grote man van deze band.”

36. Ed Sheeran - Shivers

Beste nummer van het moment

Thom: “Ed Sheeran komt vaker voor in de hitlijsten, maar dit nummer blijft altijd minimaal een week in mijn hoofd zitten. Wat mij betreft het nummer van het moment.”

38. The Notorious B.I.G. - Hypnotize

Beste nummer van de afgelopen 20 jaar

Özge: “Old but gold”

40. Carla Morrison - Disfruto

Beste nummer om te concentreren

Özge: “Beste nummer om zen te worden”